5
hero icon

VOLLEDIGE ALL-IN WEBSITE

ALTIJD €599,00

Hoe zorg ik dat mijn WordPress website een vermelding in Google krijgt? (Beginnershandleiding)

Veel WordPress beginners vragen zich af hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun WordPress website een vermelding in Google krijgt. Als de grootste zoekmachine ter wereld is Google behoorlijk goed in het automatisch detecteren en indexeren van nieuwe websites. Het kan soms echter zo zijn dat je website niet meteen wordt geïndexeerd. Omdat het grootste deel van het webverkeer vaak via Google komt, is het belangrijk dat je website zo snel mogelijk door Google geïndexeerd wordt. In dit artikel leggen we uit hoe je heel eenvoudig zorgt dat je WordPress website een vermelding in Google krijgt.

Hoe zorg ik dat mijn WordPress website een vermelding in Google krijgt?

Waarom is een vermelding in Google zo belangrijk?

Google is voor de meeste websites de belangrijkste bron van webverkeer. Als je serieus bent over het opzetten van een blog of het lanceren van een website voor je eigen onderneming, dan moet je ervoor zorgen dat je website zo snel mogelijk een vermelding in Google krijgt.

Als je de beste werkwijzen voor WordPress SEO volgt, dan kunnen zoekmachines als Google je website automatisch vinden. Dit kan echter wel wat tijd kosten, en dat betekent dat je potentiele klanten misloopt. Maar je kunt dit proces gemakkelijk versnellen. Laten we eens kijken wat je moet doen om te zorgen dat je WordPress site een vermelding in Google krijgt.

Vermelding in Google

Zorgen dat je WordPress site een vermelding in Google krijgt

Voordat we beginnen moet je een account aanmaken op Google Webmasters Tool (ook wel bekend als Google Search Console).

Stap 1: Controleer je WordPress instellingen op zoekmachine zichtbaarheid

Na het opzetten van je Google Webmasters Tool account moet je ervoor zorgen dat je WordPress site zichtbaar is voor zoekmachines. Je kunt dit controleren door naar Instellingen » Lezen te gaan en vervolgens omlaag te scrollen naar de Zoekmachine zichtbaarheid optie. Zorg ervoor dat het vakje niet is aangevinkt, zodat zoekmachines je website kunnen crawlen. Vergeet niet om op de Wijzigingen opslaan knop te klikken.

Stap 2: Installeer de Yoast SEO plugin

Het volgende dat je moet doen is de Yoast SEO plugin installeren en activeren. Na activatie zie je een nieuw item in je WordPress admin menu genaamd SEO. Als je erop klikt, kom je bij de instellingen van de plugin. Hier zie je ook het Webmaster Tools tabblad staan. Dit gaan we gebruiken om Google Search Console met je WordPress website te verbinden.

Stap 3: Verbind Google Search Console met WordPress

Nu je Yoast SEO hebt geïnstalleerd moet je je website aan Google Search Console toevoegen. Dit kun je doen door op de Een Property Toevoegen knop binnen je Google Search Console account te klikken. Zorg dat je de volledige website URL invult. Het is belangrijk dat je precies dezelfde URL invult die je in de adresbalk van je browser ziet, inclusief www en https.

Zodra je de website URL hebt ingevuld kom je op de verificatie pagina terecht, waar je moet verifiëren dat jij de eigenaar van deze website bent. Er zijn meerdere methoden die je kunt gebruiken om je eigenaarschap te verifiëren. De makkelijkste manier staat onder het Alternatieve methoden tabblad en heeft “HTML tag”. Hierbij krijg je een meta code die je moet kopiëren.

Vervolgens ga je terug naar je WordPress admin en dan naar SEO » Algemeen. Binnen het Webmaster Tools tabblad kopieer je de code in het Google Verificatie Code veld.

Zodra je klaar bent klik je op de Wijzigingen opslaan knop. Nu ga je terug naar je Google Search Console account, waar je op de Verifiëren knop klikt.

Als het goed is heb je nu je website eigenaarschap is succesvol geverifieerd. Als het om de een of andere reden niet werkt, moet je de WordPress cache even legen.

Stap 4: Stel XML Sitemaps in

Zodra je website geverifieerd is, ga je naar SEO » Algemeen in je WordPress admin en klik je op het Functies tabblad.

Vervolgens scroll je omlaag naar de XML sitemaps optie, die je moet inschakelen.

Daarna klik je op Wijzigingen opslaan.

Om je sitemaps te bekijken kun je op het vraagteken-icoontje naast de XML sitemaps titel klikken. Vervolgens wordt de link weergegeven die je kunt volgen om al je XML sitemaps te zien.

Nu is het tijd om je sitemap in te dienen bij Google Webmaster Tools. Sitemaps helpen de Google bots om je nieuwe content te vinden en te indexeren.

Step 5: Verbind XML Sitemaps met Google Search Console

Log in op je Google Search Console account en selecteer je website.

Ga naar Crawl » Sitemaps aan de linkerkant van het scherm.

Vervolgens klik je op de knop om je sitemap toe te voegen of te testen, waarna je je sitemap URL kunt toevoegen.

Je belangrijkste sitemap bestand is sitemap_index.xml; dit bevat de links naar alle andere sitemaps op je website. Je hoeft alleen maar deze sitemap link in te dienen – Google zal dan automatisch alle andere sitemaps op je website crawlen.

Zodra je alle stappen doorlopen hebt, kun je naar je Google Search Console account gaan om je vermelding te controleren. Zodra Google je site heeft gecrawld en geïndexeerd, zul je rapportages in Search Console zien.

Een andere belangrijke factor die je score in zoekmachines beïnvloed is snelheid. Trage websites bieden een slechte gebruikerservaring en scoren doorgaans lager dan snellere websites. Gelukkig zijn er veel manieren om de performance van je website te verbeteren.

Dat was het! We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het vermelden van je WordPress site in Google.

Zorgen dat je WordPress site een vermelding in Google krijgt

Heb je nog geen WordPress website?

Qreate-it biedt je een voordelig All-in Website Pakket (€599), inclusief je eigen WordPress website, template, implementatie van je huisstijl en deskundige begeleiding. Uiteraard zorgen we ook dat je WordPress site live wordt gezet! Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Stop met dromen, start met bouwen

Je droomwebsite in twee weken

Bekijk snel hoe

OOK INTERESSANT

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

WAT DE WERELD ZEGT

We praten graag over alle mooie projecten die we mochten uitvoeren. Maar jij wil natuurlijk veel liever weten hoe klanten over ons denken. Daarom vroegen we hen naar hun mening over de samenwerking met Qreate-it.

In no-time hebben we een website opgeleverd gekregen die precies aan onze wensen voldoet. Ze luisteren naar je verhaal en anticiperen daar gelijk op en geven goede tips om de website naar een hoger niveau te brengen. Wij als Robuust Amsterdam raden Qreate-it zeer aan en zijn erg blij met het resultaat

Niek Sanders,

Robuust Amsterdam.

Deze heren hebben de website van Deventer 1250 jaar perfect in elkaar gezet! Vormgeving door Studio Wonder!

Mano Scherpbier,

Deventer 1250 jaar.

Blij met Qreate-it! Ze hebben mijn website voor Cestari Content & Communicatie gemaakt. Fijne samenwerking, geen vraag is teveel en betaalbare prijs. En ze houden je website veilig, daar dus gelukkig ook geen omkijken naar!

Maaike Cestari,

Cestari Content & Communicatie.

Qreate-It doesn't just create it, they transform magic into reality..

Dominique Latu.

YES, DIT WIL IK OOK!!

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

  1. Website binnen 2 weken opgeleverd
  2. Je eigen persoonlijke projectbegeleider
  3. Foto's, teksten, video's nodig? Wij regelen het!
  4. Beveiliging waar een bank jaloers op is
  5. Professioneel, maar super betaalbaar
  6. Koninklijke service en een zorgeloos traject
  7. Altijd weten waar je aan toe bent
Back to projects
Bel
Chat
Home
Route