Waarom is het cruciaal om een WordPress website te onderhouden? - Qreate IT
3
hero icon

VOLLEDIGE ALL-IN WEBSITE

ALTIJD €599,00

Waarom is het cruciaal om een WordPress website te onderhouden?

To update or not to update?

Je website is live en een enorm succes! Voor een aantal maanden loopt alles vlekkeloos, maar je merkt wel dat je website er steeds iets langer over doet om te laden. Ook zie je opeens dat bepaalde stukken content op je website door linken naar een totaal onbekende website! Vervolgens krijg je klachten dat bezoekers heel veel SPAM-mails ontvangen die schijnbaar van jouw server zouden komen. Je gaat voor de zekerheid maar is kijken in de back-end van je website. Het valt je direct op dat de WordPress-core, de plugins en je thema verscheidende updates hebben. Ook zie je dat in je content daadwerkelijk aanpassingen zijn gemaakt. Als bittere kers op de taart bedenk je je nu dat je nooit een back-up hebt gemaakt sinds het live gaan en je daarmee aanpassingen verliest die je daarna hebt gemaakt…

Waarom is het cruciaal om een WordPress website te onderhouden?

WordPress Onderhoud

Klinkt bovenstaande alinea bij jou ook aan als je ergste nachtmerrie? Om niet al je geïnvesteerde geld na een paar maanden al weg te gooien, is het erg verstandig om regelmatig onderhoud uit te voeren aan je website. Ook kan je ervoor kiezen om de onderhoud uit te besteden. Het uitbesteden van je website is meestal niet duur en kan je veel tijd schelen. Aangezien het op zijn minst een maandelijkse klus is en wel is te vergeten valt, dan is uitbesteden een goede oplossing. Hiervan zet ik ook alle voor en nadelen van op een rijtje zetten, dan kan je zelf goed de afweging maken om het uit te besteden of niet. Zo kan jij je het beste beschermen tegen een trage of gehackte website. Voorkomen blijft beter dan genezen!

Website bescherming

Het aller belangrijkst is je website up to date houden. Zo komen zowel WordPress en de externe add-ons met updates. Updates zijn niet alleen om nieuwe functies toe te voegen. Ook houden ze je website snel en veilig. Op het eerste gezicht zie je de verschillen van die updates niet, maar als ze zich blijven opstapelen, dan wordt je website aanzienlijk trager. Door regelmatig malware scans te doen op je website, kan je zien of je gehackt bent. Hoe eerder je dit weet hoe beter. Als Google doorheeft dat je WordPress website gehackt is, dan kom je op de zwarte lijst. Dat is een lijst met websites die niet meer in de zoekresultaten voorkomt. Als je hier eenmaal opstaat kom je er heel moeilijk af!

Onderhoud uitbesteden

Dan de vraag of het wijs is om het onderhoud van je website te laten uitbesteden. Als je je website hebt laten maken bij een professional, dan biedt diegene waarschijnlijk ook onderhoud aan tegenover een vast bedrag per maand. Dat scheelt je per maand veel tijd en zorgen. Het onderhouden van een website is een taak die eigenlijk op zijn minst één keer per maand moet worden gedaan. Als je na het live zetten van je website er geen aanpassingen aan maakt, dan is onderhoud heel makkelijk te vergeten. Een professional heeft hoogstwaarschijnlijk allemaal systemen die automatisch updates voor je uitvoeren, back-ups maken en malware scans uitvoert. Zo blijf jij het beste beschermt.

Onderhoud zelf doen

Het is over het algemeen geen moeilijke taak (als er niks mis gaat!), maar er zijn wel punten waar je op moet letten. Als de WordPress-core een update heeft, dan is het verstandig er heel kort mee te wachten. Dan kunnen de developers van alle plugins ook een update uitbrengen. Zo blijft alles in harmonie samenwerken. Als je WordPress direct update, dan kan het gebeuren dat een plugin eruit wordt gegooid. Als een plugin of je thema met een update komt, ook dan is het verstandig een week ermee te wachten. Dan kan je recensies lezen van andere gebruikers of de update goed ontvangen wordt.

Website bescherming

WordPress Back-ups

Je hoort dus vaak dat WordPress best een groot doelwit is voor hackers. Ook hebben we je net uitgelegd dat er altijd een kans is dat er met het updaten iets mis kan gaan als je dat te snel of te langzaam doet. Daarom zijn back-ups heel belangrijk! Maak altijd een back-up voor je een update uitvoert. Ook is een standaard maandelijks back-up heel belangrijk. Mocht je opeens gehackt zijn, dan heb je altijd een versie om de website naar terug te zetten. Het zou heel zonde zijn als je de hele site weer opnieuw zou moeten maken!

Conclusie

Er komt dus heel veel kijken bij een nieuwe website laten bouwen en vullen. Bij onze All-in website en All-in webshop pakketten heb je in 2-4 weken een volledige website staan. Combineer dat met een onderhoudspakket dat bij jouw website past en je hebt binnen no-time een volledige website staan die voor jaren perfect onderhouden blijft! Dat allemaal voor de schappelijke prijzen van €599,- voor een website en €899 voor een webshop!

Wil jij ook een schaamteloos mooie website tegen een schandalig lage prijs?

Een offerte op maat in drie, twee, één…

GO!

OOK INTERESSANT

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

WAT DE WERELD ZEGT

We praten graag over alle mooie projecten die we mochten uitvoeren. Maar jij wil natuurlijk veel liever weten hoe klanten over ons denken. Daarom vroegen we hen naar hun mening over de samenwerking met Qreate-it.

In no-time hebben we een website opgeleverd gekregen die precies aan onze wensen voldoet. Ze luisteren naar je verhaal en anticiperen daar gelijk op en geven goede tips om de website naar een hoger niveau te brengen. Wij als Robuust Amsterdam raden Qreate-it zeer aan en zijn erg blij met het resultaat

Niek Sanders,

Robuust Amsterdam.

Deze heren hebben de website van Deventer 1250 jaar perfect in elkaar gezet! Vormgeving door Studio Wonder!

Mano Scherpbier,

Deventer 1250 jaar.

Blij met Qreate-it! Ze hebben mijn website voor Cestari Content & Communicatie gemaakt. Fijne samenwerking, geen vraag is teveel en betaalbare prijs. En ze houden je website veilig, daar dus gelukkig ook geen omkijken naar!

Maaike Cestari,

Cestari Content & Communicatie.

Qreate-It doesn't just create it, they transform magic into reality..

Dominique Latu.

YES, DIT WIL IK OOK!!

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

  1. Website binnen 2 weken opgeleverd
  2. Je eigen persoonlijke projectbegeleider
  3. Foto's, teksten, video's nodig? Wij regelen het!
  4. Beveiliging waar een bank jaloers op is
  5. Professioneel, maar super betaalbaar
  6. Koninklijke service en een zorgeloos traject
  7. Altijd weten waar je aan toe bent
Back to projects
Bel
Chat
Home
Route