5
hero icon

VOLLEDIGE ALL-IN WEBSITE

ALTIJD €599,00

Waarom WordPress nu het meest populaire CMS is

Er mogen dan tal van content management systemen op het internet zijn, er zijn er maar weinig die kunnen tippen aan WordPress. De 16.2 miljoen websites die op het platform draaien zijn het onweerlegbare bewijs van de populariteit van WordPress.

Waarom WordPress het meest populaire CMS is

WordPress statistieken 

WordPress is een fantastisch CMS waar het leeuwendeel van de top 1 miljard sites op draait. Volgens een rapport van W3 Techs, getiteld “Usage of CMS for Websites”, draait 24,5% van de websites die gebruik maken van een CMS op WordPress. Volgens Google Trends is WordPress vijf keer populairder dan welk ander content management systeem dan ook.

Torque, een andere populaire nieuwssite die gewijd is aan WordPress, liet zien dat het totale aantal maandelijkse zoekopdrachten voor WordPress rond de 37 miljoen ligt. En dat is heel veel.

Daarbij behaalde WordPress.com de 33e positie op de lijst van de 100 meest populaire websites in maart 2015.

In 2012 publiceerde Forbes een artikel getiteld “With 60 Million Websites, WordPress Rules the Web. So Where’s the Money?” Hieruit werd duidelijk dat 1 op de 6 websites gebruik maakte van WordPress. Dat kwam neer op 60 miljoen websites in totaal. En dat was zes jaar geleden al!

Waarom is WordPress het lievelingetje van het World Wide Web geworden?

#1. Gebruiksgemak

WordPress is zonder twijfel het makkelijkste CMS om op te zetten en te gebruiken. Zelfs als web development en programmeren nieuw voor je zijn.

Het biedt iedereen, inclusief ontwikkelaars, niet-technische webmasters en 10-jarigen, de mogelijkheid om binnen enkele minuten een website op te zetten. Dat kan allemaal zonder dat je ontmoedigd wordt, omdat je geen enkele regel code kunt schrijven. Het is simpel genoeg voor een hobbyist om in een dag of twee een eigen blog op te zetten. Het is makkelijk genoeg voor een school om een site op te zetten en te begrijpen hoe ze het CMS moeten gebruiken. zonder de documentatie of het support forum te hoeven raadplegen.

WordPress is ontworpen om niet-technische gebruikers te helpen die een blog op wilden zetten om met de rest van de wereld te communiceren en hun meningen te delen. Door de jaren heen is het echter geëvolueerd om niet alleen bloggers maar ook bedrijven van dienst te zijn om hun producten en diensten te verkopen. Dit kan men zonder technische kennis voorop.

#2. Een overvloed aan handige en geavanceerde plugins

De belangrijkste reden voor de populariteit van WordPress, afgezien van het feit dat het open source is natuurlijk, is de beschikbaarheid van talloze geavanceerde plugins. Deze zijn speciaal ontwikkeld om je te helpen de functionaliteit van je website uit te breiden. hiervoor programmeertalen hoeft te kennen. WordPress plugins spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van een website.

Of je nu een slider aan de homepagina wil toevoegen om je uitgelichte producten of blogposts weer te geven, je de veiligheid van je website wilt verbeteren of simpelweg de performance van je website wilt optimaliseren, je hoeft niet lang te zoeken om de meest geschikte plugin voor je site te vinden. Die staat gewoon in het WordPress plugin archief, klaar om gedownload te worden.

Een aantal van de meest populaire WordPress plugins zijn BackupBuddy, Yoast SEO, WordFence en W3 Total Cache.

#3. Makkelijk te personaliseren

WordPress is extreem flexibel en veelzijdig als het aankomt op het creëren van een gepersonaliseerde website. Talloze schitterende WordPress thema’s met een breed scala aan functies stellen je in staat om een volledig functionele, esthetisch aantrekkelijke en dynamische website te bouwen. precies zoals je hem hebben wil, zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven. Van een simpele blog tot een webshop tot een zakelijke website, je kunt alles maken.

Afhankelijk van het thema dat je kiest voor je website kun je allerlei zaken aanpassen, waaronder de achtergrondkleur, typografie, locatie van de zijbalk, content structuur, navigatiebalk en nog veel meer.

#4. Veilig

Je hebt misschien veel verhalen over gehackte WordPress websites gehoord. Maar in werkelijkheid is de ‘core’ software van WordPress heel veilig. Bovendien brengt WordPress regelmatig nieuwe updates uit, die patches en extra functionaliteit bevatten.

Zoals we al eerder aangaven biedt WordPress talloze handige plugins waarmee de functionaliteit van je website kan worden uitgebreid. En security plugins zijn geen uitzondering. Ze kunnen met je website geïntegreerd worden om de veiligheid van je website te versterken en bescherming te bieden tegen brute force aanvallen.

#5. Geoptimaliseerd voor zoekmachines

WordPress is een van de weinige content management systemen die je helpen je website te optimaliseren voor zoekmachines. Wat dit CMS zo zoekmachine-vriendelijk maakt is de ‘schone’ en simpele code die Google en andere zoekmachines in staat stelt om je website snel en gemakkelijk te crawlen en te indexeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om krachtige SEO plugins met je website te integreren om deze verder voor zoekmachines te optimaliseren, alsmede je te helpen de kwaliteit van je content te verbeteren.

Yoast SEO

#6. Mobielvriendelijk

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van WordPress is de mobielvriendelijke structuur. Je hoeft geen andere versie van je website te bouwen voor de smartphones en andere apparaten die er tegenwoordig beschikbaar zijn.

WordPress biedt een breed scala aan responsive thema’s en plugins die je bestaande statische website in een mobielvriendelijke website kunnen veranderen.

#7. Een krachtige en dynamische community

Omdat WordPress open source software is zit er een enorme community achter, met miljoenen vrijwilligers en contribuanten. Deze invloedrijke, dynamische community helpt je met het oplossen van elk probleem dat gerelateerd is aan WordPress, thema’s of plugins. Miljoenen mensen sluiten zich bij deze community aan door het creëren van een WordPress website, en krijgen gratis support van andere leden. Je kunt ook een bijdrage leveren door middel van het updaten van documentatie, het vertalen van WordPress of WordPress plugins, het bouwen van thema’s, het beantwoorden van vragen en nog veel meer.

Conclusie

WordPress is zonder twijfel een krachtig en fundamenteel platform om te gebruiken voor het tot stand brengen van je volgende online avontuur. Maar net als andere platforms en content management systemen is ook WordPress niet perfect. Er zijn een aantal functies waar WordPress een gebrek heeft aan digitale marketing vereisten, nauwkeurige toegangsrechten en complexe workflows.

Toch verdiend WordPress een hoge positie in de lijst van populaire content management systemen. Het kan door iedereen gebruikt worden om in no time een zeer interactieve en intuïtieve WordPress website te bouwen.

Ja, ik wil een webshop laten bouwen met WordPress!

Dat komt goed uit, want Qreate-it biedt jou het All-in Webshop pakket. Voor €899 (exclusief btw en onderhoudskosten) bouwen wij voor jou een professionele en zeer gebruiksvriendelijke WooCommerce webshop. Wil je meer weten? Neem even contact met ons op!

Stop met dromen, start met bouwen

Je droomwebsite in twee weken

Bekijk snel hoe

OOK INTERESSANT

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

WAT DE WERELD ZEGT

We praten graag over alle mooie projecten die we mochten uitvoeren. Maar jij wil natuurlijk veel liever weten hoe klanten over ons denken. Daarom vroegen we hen naar hun mening over de samenwerking met Qreate-it.

In no-time hebben we een website opgeleverd gekregen die precies aan onze wensen voldoet. Ze luisteren naar je verhaal en anticiperen daar gelijk op en geven goede tips om de website naar een hoger niveau te brengen. Wij als Robuust Amsterdam raden Qreate-it zeer aan en zijn erg blij met het resultaat

Niek Sanders,

Robuust Amsterdam.

Deze heren hebben de website van Deventer 1250 jaar perfect in elkaar gezet! Vormgeving door Studio Wonder!

Mano Scherpbier,

Deventer 1250 jaar.

Blij met Qreate-it! Ze hebben mijn website voor Cestari Content & Communicatie gemaakt. Fijne samenwerking, geen vraag is teveel en betaalbare prijs. En ze houden je website veilig, daar dus gelukkig ook geen omkijken naar!

Maaike Cestari,

Cestari Content & Communicatie.

Qreate-It doesn't just create it, they transform magic into reality..

Dominique Latu.

YES, DIT WIL IK OOK!!

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

  1. Website binnen 2 weken opgeleverd
  2. Je eigen persoonlijke projectbegeleider
  3. Foto's, teksten, video's nodig? Wij regelen het!
  4. Beveiliging waar een bank jaloers op is
  5. Professioneel, maar super betaalbaar
  6. Koninklijke service en een zorgeloos traject
  7. Altijd weten waar je aan toe bent
Back to projects
Bel
Chat
Home
Route