9
hero icon

VOLLEDIGE ALL-IN WEBSITE

ALTIJD €599,00

5 veelvoorkomende vooroordelen over WordPress ontkracht

Vroeger werd WordPress voornamelijk gebruikt als blogging tool. Maar tegenwoordig ondersteund WordPress wereldwijd bijna 60 miljoen websites, wat neerkomt op meer dan 50 procent van het marktaandeel voor content management systemen. Als veelgebruikt platform voor het bouwen van websites en andere online applicaties, hebben de misvattingen zich de afgelopen jaren als een bosbrand verspreid. Dat zorgt er soms voor dat mensen bij WordPress wegblijven. In dit artikel bespreken we vijf van de meest voorkomende WordPress taboes en mythes. We lichten ze nader toe én bieden passende oplossingen.

vooroordelen over WordPress ontkracht

#1. WordPress heeft meer kans om gehackt te worden.

Veel mensen denken dat WordPress een CMS is dat heel gemakkelijk gehackt kan worden. Hoewel hier wel een kern van waarheid in zit, is het niet het volledige verhaal.

Denk bijvoorbeeld eens aan Microsoft Windows. Omdat dit het meest gebruikte besturingssysteem is, is er hierbij een aanzienlijk hogere kans dat gebruikers met virussen en Trojan dreigingen geconfronteerd worden dan bij andere besturingssystemen. Maar toch blijven we het gebruiken, omdat het zo gebruiksvriendelijk is. Net als Windows is WordPress het CMS dat het meest gebruikers- en ontwikkelaarsvriendelijk is, dus blijven we het gebruiken.

Toch moeten we ons goed bewust zijn van de veiligheidskwesties. Hieronder hebben we een aantal preventieve maatregelen op een rijtje gezet om je WordPress website optimaal te beschermen.

 • Maak regelmatig backups van je WordPress site. Onregelmatige updates maken je site gevoeliger voor hacks. Het is aan te raden om minimaal wekelijks een backup van je site te maken. Er zijn veel plugins beschikbaar die je daarbij kunnen helpen. Een van die plugins is BackupBuddy, die ongeveer $80 kost. Backup plugins zijn soms prijzig, maar het is de kosten zonder twijfel waard. Er zijn ook een aantal gratis plugins, zoals Ready! en UpdraftPlus.

Daarbij bieden sommige hosting providers hun gebruikers de mogelijkheid om een backup te downloaden, hoewel dit doorgaans geen specifieke WordPress oplossing is. Dus als je een backup wilt terugzetten die door je hosting provider is gemaakt, moet je weten wat je doet. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je de database backup niet meeneemt, of dat je niet weet hoe je een backup op de juiste manier moet terugzetten. Uiteindelijk wordt je dan gedwongen om een professionele WordPress specialist in te huren om de installatie voor je terug te zetten.

Door plugins te gebruiken kun je eenvoudig zelf backups maken, inplannen, en wanneer dit nodig is met slechts een paar muisklikken terugzetten.

 • Gebruik nooit ‘admin’ als je gebruikersnaam, zo maak je het hackers alleen maar makkelijk. Maak je geen zorgen als je ‘admin’ al als je gebruikersnaam hebt geselecteerd tijdens het installatieproces, want je kunt dit gemakkelijk aanpassen. De meest eenvoudige manier om dit te doen is door een andere gebruiker aan te maken, en deze admin rechten te geven. Na een succesvolle login met de nieuwe gebruikersnaam kun je dan de oude verwijderen.

Als je geen nieuwe gebruikersnaam wilt aanmaken, kun je de admin privileges direct bewerken in PHPMyAdmin. Maar hou er rekening mee dat er risico’s verbonden zijn aan het direct bewerken van de database; het is niet moeilijk om een foutje te maken, en dan kun je een hoop data kwijtraken.

Het is ook het overwegen waard om een plugin als Limit Login Attempts te gebruiken. Deze plugin stelt je in staat om een limiet in te stellen voor het aantal login pogingen, en ook een IP-adres te verbannen na een bepaald aantal mislukte login pogingen.

 • Het is sterk aan te raden om de HideMyWP plugin te gebruiken, om het feit dat je WordPress gebruikt te verbergen. HideMyWP verbergt je login link en hernoemt tevens de thema’s en plugins waar de website gebruik van maakt. Het is een complete beveiligingsoplossing in één plugin, met alle bescherming die de gemiddelde WordPress gebruiker nodig heeft.
 • Je kunt overwegen om te kiezen voor een managed WordPress hosting oplossing, zoals WPEngine of Pantheon. Deze diensten nemen de beveiliging van je site voor hun rekening, zorgen dat WordPress automatisch wordt geüpdatet, en genereren backups van je site. Door te kiezen voor een managed WordPress oplossing weet je zeker dat je site veilig is, waardoor jij je kunt concentreren op het beheren van de content en functionaliteiten van je site.

Mochten al deze voorzorgsmaatregelen falen, dan is het slim om een limiet in te stellen voor het aantal whitelisted IP-adressen dat toegang heeft tot het /wp-admin/ gedeelte van je website. De makkelijkste manier om dit te doen is door ze allemaal te blokkeren, met uitzondering van het IP-adres van je eigen computer.

Zoals ik al eerder aangaf kun je dit doen met behulp van de HideMyWP plugin. Vergeet echter niet om het uit te zetten als je op vakantie gaat of van locatie verandert.

Wil je liever niet rommelen met IP-adressen? Dan biedt deze plugin je ook de mogelijkheid om je loginpagina te verbergen. In het geval van brute-force aanvallen, zal de hacker niet weten welke exacte URL hij moet aanvallen.

#2. WordPress is alleen bedoeld om te bloggen.

In 2004 was WordPress slechts een blogging systeem. Tegenwoordig is WordPress een zeer veelzijdig platform. WordPress is ontwikkeld met gebruik van uitgebreid geteste programmeertalen en technologieën, PHP en MySQL. Beide zijn volledig aan te passen en uit te breiden. WordPress is ook niet beperkt tot alleen tekst. Het ondersteund afbeeldingen, audio, video en documenten. De WooCommerce plugin bijvoorbeeld, transformeert een WordPress site naar een e-commerce shop. En BuddyPress verandert WordPress is een sociaal netwerk. Er zijn ook overal plugins en thema’s voor te vinden, inclusief geclassificeerde lijsten, lidmaatschapswebsites, affiliates, marktplaatsen, webshops en meer. Er zijn momenteel meer dan 40,000 plugins beschikbaar in het WordPress archief, waarvan de meeste gratis zijn.

Anders dan Magento, Moodle, phpBB en andere platformen, is WordPress niet gericht op één enkele gebruikssituatie. Er kan een heleboel gecreëerd worden met WordPress.

Laten we eens naar een ander voorbeeld kijken. Heb je de Hello Bar applicatie wel eens geprobeerd? Ben je bekend met de geschiedenis ervan? Het is ontwikkeld met WordPress als basis.

Dankzij de uitstekende functionaliteiten maken veel topmerken gebruik van WordPress. Als je nog niet overtuigd bent, denk dan eens aan het feit dat er elke maand 37 miljoen zoekopdrachten over WordPress worden uitgevoerd. Diezelfde statistieken geven aan dat WordPress.org op bepaalde momenten meer unieke bezoekers krijgt dan Amazon.com. Bovendien zijn er WordPress vertalingen beschikbaar in meer dan 40 talen.

#3. WordPress professionals zijn ontwerpers.

WordPress heeft een van de meest heldere admin panelen van alle content management systemen. Het is echter ook in staat om tegelijkertijd meerdere database queries uit te voeren, wat het extreem krachtig maakt. Om precies te zijn, WordPress heeft een duidelijke database structuur waar alle verwerkingen plaatsvinden, en het beheren daarvan is geen taak voor alleen een front-end persoon of een ontwerper. WordPress vereist een professionele, logisch-denkende en ervaren ontwikkelaar om de bestaande functionaliteiten uit te breiden, eventueel met de hulp van de verschillende plugins die er beschikbaar zijn. Het werk van een WordPress professional is dan ook niet hetzelfde als het werk van een alledaagse ontwerper. Het vereist veel meer kennis en programmeervaardigheden.

#4. WordPress is geen geschikte oplossing voor bedrijven.

Veel mensen denken dat WordPress geen geschikte oplossing is voor grote ondernemingen, en kiezen dus liever voor een maatwerkoplossing. Dit is echter maar een mythe. Toch is het belangrijk om te onthouden dat alle ondernemingen hun databases moeten optimaliseren en schalen om er het meeste uit te halen. WordPress is gebouwd met een hoge efficiëntie en transparantie in gedachten, en is zeer compatibel met applicaties van derden.

Mijn belangrijkste argument om WordPress als een zakelijke oplossing te gebruiken, is dat de back-end zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief is. Bovendien hebben andere content management systemen de neiging om hun admin paneel te veranderen en opnieuw te ontwerpen, als onderdeel van grote updates. WordPress doet dit niet, want het houdt altijd rekening met zijn gebruikers.

Verder biedt WordPress een uitstekende ingebouwde ondersteuning voor SEO. Ik zou zelfs durven stellen dat WordPress het meest SEO-vriendelijke platform is. En zoals je weet is een voor zoekmachines geoptimaliseerde site van essentieel belang om te zorgen dat je door zoekmachines gevonden wordt.

Veel ondernemingen geven de voorkeur aan meertalige sites. WordPress biedt multisites met meerdere talen, wat het de beste tool maakt voor complexe websites.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat WordPress ook gebruikt kan worden om een intranet voor je onderneming te ontwikkelen.

#5. Elke WordPress website vereist een eigen database.

Een groot deel van gevorderde WordPress ontwikkelaars, en zelfs sommige experts, geloven dat het normaal is om één database te hebben voor elke WordPress installatie; ze zouden niet anders willen.

Het is echter ook mogelijk om meerdere WordPress installaties met één enkele database op te zetten. Sommige mensen beschouwen dit als een vorm van gratis hosting die ze optimaal willen benutten. Het is mogelijk om één database te gebruiken voor een onbeperkt aantal WordPress installaties, maar alleen tot de database zijn limiet bereikt. Dit kan bewerkstelligd worden door het bewerken van de database prefix in het wp-config.php bestand. Het is ook mogelijk om tabellen te delen met meer dan één WordPress site, bijvoorbeeld wanneer je gebruikerstoegang wilt delen.

Zoals we al eerder aangaven is WordPress beschikbaar met het voordeel van multisites.

Met een WordPress multisite kun je zoveel websites als je wilt onder één URL zetten, die dienen als sub-sites. Ze behouden hetzelfde thema, dezelfde plugins en dezelfde hosting account. Verder heeft elke sub-site zijn eigen admin, terwijl de hoofdsite een super admin heeft voor wie alle sites toegankelijk zijn. Daarbij is er een netwerk administrator die het netwerk tussen sites kan beheren. Deze WordPress functionaliteit is niet alleen handig, maar ook kosten-efficiënt en betaalbaar. Met een aantal andere content management systemen is het lang niet zo makkelijk om multisites te creëren.

Vergeet de taboes.

Feit is dat er geen reden is waarom mensen het gebruiken van WordPress zouden moeten vermijden. Het is een fantastisch platform met talloze mogelijkheden.

Daar komt bij dat er tal van online bronnen beschikbaar zijn die je kunnen helpen bij het beheren van WordPress. Zelfs vanuit een financieel oogpunt is het hebben van een WordPress website, webshop, lidmaatschapswebsite, portaal, forum of ander soort platform, betaalbaar met hogere standaarden. Het is een kosten-efficiënte onderneming omdat het toegang biedt tot een onbeperkt aantal interessante ontwerpen tegen een lage prijs. Thema’s kosten gemiddeld niet meer dan $50 en de prijs van een plugin ligt rond de $5.

Iedereen heeft toegang tot deze geweldige, open-source software die voor alles gebruikt kan worden, van bloggen tot het beheren van complete multisites.

Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om jezelf tegen hackers te beschermen, kun je zorgeloos gebruik maken van alle functionaliteiten. WordPress is één van de beste online content management systemen voor elke toepassing.

Ja, ik wil een WordPress website laten bouwen!

Qreate-it biedt je de mogelijkheid om je eigen WordPress website door ons te laten bouwen. Met ons All-in Website Pakket ben je verzekerd van een professionele WordPress website, inclusief template, implementatie van je huisstijl, deskundige begeleiding en livegang. En dat voor slechts €599!

Neem direct contact met ons op voor meer informatie. We beantwoorden graag al je vragen!

Wil jij ook een schaamteloos mooie website tegen een schandalig lage prijs?

Een offerte op maat in drie, twee, één…

GO!

OOK INTERESSANT

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

WAT DE WERELD ZEGT

We praten graag over alle mooie projecten die we mochten uitvoeren. Maar jij wil natuurlijk veel liever weten hoe klanten over ons denken. Daarom vroegen we hen naar hun mening over de samenwerking met Qreate-it.

In no-time hebben we een website opgeleverd gekregen die precies aan onze wensen voldoet. Ze luisteren naar je verhaal en anticiperen daar gelijk op en geven goede tips om de website naar een hoger niveau te brengen. Wij als Robuust Amsterdam raden Qreate-it zeer aan en zijn erg blij met het resultaat

Niek Sanders,

Robuust Amsterdam.

Deze heren hebben de website van Deventer 1250 jaar perfect in elkaar gezet! Vormgeving door Studio Wonder!

Mano Scherpbier,

Deventer 1250 jaar.

Blij met Qreate-it! Ze hebben mijn website voor Cestari Content & Communicatie gemaakt. Fijne samenwerking, geen vraag is teveel en betaalbare prijs. En ze houden je website veilig, daar dus gelukkig ook geen omkijken naar!

Maaike Cestari,

Cestari Content & Communicatie.

Qreate-It doesn't just create it, they transform magic into reality..

Dominique Latu.

YES, DIT WIL IK OOK!!

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

 1. Website binnen 2 weken opgeleverd
 2. Je eigen persoonlijke projectbegeleider
 3. Foto's, teksten, video's nodig? Wij regelen het!
 4. Beveiliging waar een bank jaloers op is
 5. Professioneel, maar super betaalbaar
 6. Koninklijke service en een zorgeloos traject
 7. Altijd weten waar je aan toe bent
Back to projects
Bel
Chat
Home
Route