2
hero icon

VOLLEDIGE ALL-IN WEBSITE

ALTIJD €599,00

Spambot mikt op WordPress sites met ‘Spray and Pray’

Onderzoekers van Imperva hebben een nieuwe reactiespam-campagne ontdekt die gebruik maakte van de populariteit van de World Cup om mensen te verleiden op links te klikken. Die bracht hen vervolgens naar verdachte goksites. De campagne, die voornamelijk gericht was op WordPress sites, werd gelanceerd door een botnet en geïmplementeerd in de vorm van reactiespam. Ondanks het feit dat het een van de oudste trucs in het hacker handboek is, wordt reactiespam nog regelmatig toegepast.

Spambot mikt op WordPress sites met ‘Spray and Pray’

De reacties lijken vaak weinig meer dan betekenisloze, algemene teksten die gegenereerd worden uit een template en geplaatst worden in de commentaarsecties van blogs en nieuwsartikelen. Toen de onderzoekers de reacties analyseerden, ontdekten ze een patroon: De sites waarnaar gelinkt werd boden de mogelijkheid om te wedden op de wedstrijden van de FIFA World Cup 2018.

Middels de zogeheten ‘Spray and Pray’ techniek probeerde de spambot een reactie met dezelfde URL op meerdere websites te plaatsen, zelfs op sites die geen commentaarsectie hadden. “In de weken voorafgaand aan de World Cup had het botnet andere niet-spam aanvallen uitgevoerd, inclusief niet-succesvolle pogingen tot het aanroepen van remote code execution (RCE) via PHP en het misbruik maken van onbeperkte bestandsuploads naar WordPress,” schreven de onderzoekers. Ons onderzoek onderstreept wederom het feit dat aanvallers publieke trends nauwlettend in de gaten houden en zich in feite richten op waar het geld is,” zei Johnathan Azaria, security onderzoeker bij Imperva. “Bij deze campagne maken de aanvallers misbruik van de populariteit van de World Cup.

Iedereen die deze gokwebsites bezoekt loopt het risico om verleid te worden tot het overhandigen van gevoelige informatie aan hackers.” De onderzoekers hebben het vermoeden dat het gaat om een botnet dat door de goksites is gehuurd, in een poging om hun SEO te verbeteren. De campagne “weerspiegeld de manier waarop kwaadwillende of ongewenste campagnes kunnen intensifiëren tijdens evenementen die een groot publiek aantrekken dat via het internet op de hoogte blijft van de ontwikkelingen, en hoe ze verleid worden om online producten te kopen van sponsors,” zei Chris Olson, CEO van The Media Trust.

Spambot mikt op WordPress sites met ‘Spray and Pray’

Wil je altijd verzekerd zijn van de laatste WordPress updates?

Schaf dan ons WordPress onderhoudspakket aan! Wij garanderen niet alleen een optimale beveiliging tegen hackers en malware, maar zorgen ook dat er regelmatig backups gemaakt worden en dat je systeem wordt ge-updatet. Neem contact op met Qreate-it voor meer informatie!

Jij verdient een website die nog veiliger is dan een bankkluis

Optimaal onderhoud en dichtgetimmerde beveiliging: zo simpel is het

De mogelijkheden

OOK INTERESSANT

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

WAT DE WERELD ZEGT

We praten graag over alle mooie projecten die we mochten uitvoeren. Maar jij wil natuurlijk veel liever weten hoe klanten over ons denken. Daarom vroegen we hen naar hun mening over de samenwerking met Qreate-it.

In no-time hebben we een website opgeleverd gekregen die precies aan onze wensen voldoet. Ze luisteren naar je verhaal en anticiperen daar gelijk op en geven goede tips om de website naar een hoger niveau te brengen. Wij als Robuust Amsterdam raden Qreate-it zeer aan en zijn erg blij met het resultaat

Niek Sanders,

Robuust Amsterdam.

Deze heren hebben de website van Deventer 1250 jaar perfect in elkaar gezet! Vormgeving door Studio Wonder!

Mano Scherpbier,

Deventer 1250 jaar.

Blij met Qreate-it! Ze hebben mijn website voor Cestari Content & Communicatie gemaakt. Fijne samenwerking, geen vraag is teveel en betaalbare prijs. En ze houden je website veilig, daar dus gelukkig ook geen omkijken naar!

Maaike Cestari,

Cestari Content & Communicatie.

Qreate-It doesn't just create it, they transform magic into reality..

Dominique Latu.

YES, DIT WIL IK OOK!!

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

  1. Website binnen 2 weken opgeleverd
  2. Je eigen persoonlijke projectbegeleider
  3. Foto's, teksten, video's nodig? Wij regelen het!
  4. Beveiliging waar een bank jaloers op is
  5. Professioneel, maar super betaalbaar
  6. Koninklijke service en een zorgeloos traject
  7. Altijd weten waar je aan toe bent
Back to projects
Bel
Chat
Home
Route