8
hero icon

VOLLEDIGE ALL-IN WEBSITE

ALTIJD €599,00

7 Redenen waarom WordPress perfect aansluit op grote bedrijven

Ben je een ondernemer die op zoek is naar het beste CMS? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! “Is WordPress geschikt voor grote bedrijven?” is een van de meest gestelde vragen die we van onze cliënten krijgen. Wij geloven van wel, maar het is niet zo simpel als het klinkt. In dit artikel leggen we uit waarom wij vinden dat WordPress perfect aansluit op complexe zakelijke vereisten. We hebben een aantal veelvoorkomende vraagstukken van ondernemers omtrent de keuze voor een CMS op een rijtje gezet, om vervolgens uit te leggen hoe WordPress hun problemen kan oplossen.

7 redenen waarom wordpress perfect aansluit op grote bedrijven

Wat zoekt een onderneming in een CMS?

Het verstrekken van zakelijke oplossingen aan internationale bedrijven gaat gepaard met de nodige uitdagingen. Het runnen of bouwen van een website voor een grote onderneming betekent dat je multinationals vertegenwoordigd die doorgaans op hetzelfde niveau als de moedermaatschappij moeten opereren.

Als een in WordPress gespecialiseerd internetbureau dat al jaren ervaring heeft met grote klanten, weten we dat dit soort projecten meerdere subsites, subdomeinen, veel pagina’s met gelokaliseerde content en veel webverkeer omvatten.

Met andere woorden, een internationale firma vereist een gespecialiseerd CMS dat in staat is om aan alle hierboven genoemde vereisten te voldoen, en meer.

Kan WordPress het ideale CMS zijn voor een grote onderneming? Laten we eens kijken.

Hoe WordPress aansluit op de behoeften van ondernemingen

WordPress staat oorspronkelijk bekend als blogplatform (het is in ieder geval als blogplatform begonnen) of als platform dat geweldig veel flexibiliteit biedt aan beginnende ondernemers en kleine bedrijven. Met alle respect voor kleine bedrijven kunnen we stellen WordPress is geëvolueerd in iets veel groters – het sluit naadloos aan om de complexe vereisten van grote bedrijven.

Xerox, Sony, Tesoro, The Walt Disney Company, Best Buy en nog veel meer Fortune 500 bedrijven draaien op WordPress, en met volle tevredenheid. Zelfs de officiële website van het Witte Huis is een WordPress website! Dus als de meest machtige overheid ter wereld op WordPress kan vertrouwen, waarom zou jij dat dan niet kunnen?

Het feit dat zoveel grote namen er gebruik van maken is voldoende bewijs voor onze claim dat WordPress een goede keuze kan zijn voor multinationals en grote bedrijven. Dat gezegd zullen we hier wat dieper op ingaan en je laten zien waarom WordPress onze held is.

#1. De gemeenschappelijke cultuur

Wij geloven in iets terugdoen voor de gemeenschap. Zij geloven in een gemeenschappelijke cultuur, thought leadership, een begeleidende rol. Dit is waar wij denken dat de core, de ideologie van WordPress (als een gemeenschap) en bedrijven elkaar ontmoeten.

Grote ondernemers, leveranciers en dienstverleners, van Google tot GoDaddy en WooCommerce, bundelen hun krachten en sponsoren jaarlijkse WorldCamps over de hele wereld.

Met meer dan 74 miljoen websites (en de teller loopt nog) die op WordPress zijn gebouwd, is dit het bewijs van een sterke gemeenschap en toewijding om open source technologie naar een hoger niveau te tillen. De WordPress gemeenschap is tevens verantwoordelijk voor de duizenden plugins die elke WordPress gebruiker kan installeren en gebruiken om nieuwe functionaliteiten aan zijn of haar website toe te voegen.

WordCamp en de geweldige WordPress gemeenschap zorgen ervoor dat er altijd hulp is als je daar behoefte aan hebt.

#2. WordPress is betrouwbaar

We hebben grote bedrijven gezien die terughoudend zijn om WordPress te proberen vanwege het feit dat het platform geen eigendom van een enkele entiteit is. En als we het daarbij zouden laten, zou WordPress misschien inderdaad een onbetrouwbaar platform lijken.

Maar WordPress is ontwikkeld door de beste ontwikkelaars, programmeurs en testers ter wereld. Het is heel moeilijk om betere mensen te vinden die zo betrokken zijn bij één project. Daarbij hebben een aantal grote Fortune 500 bedrijven een grote interesse in de voortdurende ontwikkeling van het platform.

Het feit dat WordPress geen eigendom is en niet wordt beheerd door een enkele entiteit, is in feite in hun voordeel. De kans op stopzetting is zo goed als nul en met de steun van de gemeenschap zal het platform alleen maar blijven verbeteren. Kortom, WordPress is een blijvertje en zeer betrouwbaar!

#3. WordPress is veiliger dan je denkt

Een andere reden die grote bedrijven bij WordPress weghoudt is dat ze denken dat het platform niet helemaal veilig is. WordPress is nu het meest populaire CMS ter wereld, met uitstekende beveiligingsfunctionaliteiten. De WordPress core is veilig en moet altijd up-to-date worden gehouden. Er is een toegewijd WordPress security team dat bestaat uit meer dan 50 experts. Dit team werkt continu samen met de beste hosting bedrijven en beveiliging experts uit andere open source gemeenschappen om WordPress te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.

Met het juiste beveiligingsplan, inclusief het up-to-date houden van de WordPress core, het up-to-date houden van plugins, het zorgen dat custom code wordt geschreven aan de hand van de beste werkmethoden, enzovoorts – is WordPress net zo veilig als elk ander CMS.

#4. Het is zeer flexibel

Flexibiliteit en de mogelijkheid om in de loop der tijd uit te breiden, behoren tot de belangrijkste overwegingen voor grote ondernemingen, of eigenlijk alle ondernemingen. WordPress is, met de hulp van meer dan 54.000 plugins en duizenden personaliserende thema’s, in staat om dit te bieden.

Dit is een enorm aantal, waarschijnlijk het hoogste aantal plugins van alle content management systemen. Wat je ook nodig hebt voor je website, de kans is groot dat de techniek die je nodig hebt al bestaat. En zelfs als dat niet het geval is, dan kun je altijd nog contact opnemen met een ervaren WordPress specialist als Qreate-It en ons een magische, op maat gemaakte oplossing voor je laten bouwen.

WordPress brengt flexibiliteit naar een hoger niveau sinds alle thema’s standaard responsive zijn. Daarbij biedt WordPress ondersteuning voor honderden internationale talen.

#5. Administratie is eenvoudig

WordPress is bedoeld om content te publiceren en je site constant up-to-date te houden. Website- en contentbeheerders houden van het gebruiksgemak dat het platform biedt. Je kunt eenvoudig content, foto’s, video’s en meer bewerken of toevoegen, zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Het installeren en updaten van plugins is eveneens een fluitje van een cent, ook voor niet-technische beheerders. Met de hulp van de WordPress gemeenschap, een plugin of een professioneel bedrijf kun je zelfs het dashboard personaliseren.

Met gebruikersrechten en rollen is het samenwerken voor teams makkelijker dan ooit tevoren, zeker wanneer je bedenkt dat grote bedrijven vaan meerdere teams hebben die op één website aan andere projecten werken. Je kunt eenvoudig een team of een individu beperkingen opleggen voor een bepaald gedeelte van je site. Daarbij kunnen de beheerders gepersonaliseerde rollen en rechten voor individuen en teams creëren.

#6. Het is SEO-vriendelijk

SEO zal voor sommigen wellicht klinken als iets voor kleine en middelgrote ondernemingen. Dat is niet zo. Ongeacht de grootte van je onderneming, je moet opvallen in die Google zoekresultaten. Ten slotte start meer dan 90% van de online zaken met een online zoekopdracht.

Google geeft zelf de voorkeur aan onze vriend WordPress. Matt Cutts, die het spam team leidt en nauw samenwerkt met het SEO team bij Google, zei:

“WordPress neemt out of the box 80-90% van de zoekmachine optimalisatie voor zijn rekening.”

Met plugins als Yoast SEO is de on-page SEO nu volledig geautomatiseerd. Je hoeft alleen maar de juiste zoekwoorden vast te stellen, en de plugin doet de rest voor je.

#7. Schaalbaarheid

WordPress is een uitstekende aanvulling op je zakelijke website, vooral als je veel webverkeer binnenkrijgt! Volgens Statista zijn Katy Perry en Justin Bieber twee van de meest gevolgde beroemdheden, met respectievelijk 108.37 en 105.29 miljoen volgers. Ze trekken enorm veel webverkeer naar hun sites, en toch vertrouwen ze op WordPress. Het zijn echter niet alleen beroemdheden maar ook grote bedrijven zoals The Microsoft News, Mercedes Benz en Marks and Spencer die met hun enorme bezoekersaantallen op WordPress vertrouwen.

Wist je dat 2.682 van de eerste 10.000 websites met het meeste webverkeer op WordPress draait?

WordPress perfect aansluit op grote bedrijven

Een aantal beperkingen

Als een van de grootste voorstanders van “WordPress voor bedrijven” nemen we niet alles blindelings aan. Ondanks het feit dat WordPress veel geweldige voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen.

Spam

Spam wordt vaak verward met virussen en veiligheidsproblemen. Spam is echter niets meer dan een ongewenste reactie of e-mail met commerciële intenties. Spamreacties of e-mails zijn vaak frustrerend en komen in grote aantallen. Om je WordPress commentaarsectie schoon en netjes te houden, moet je die regelmatig controleren en spamcontent verwijderen. Gelukkig bestaan er al een aantal goede oplossingen op WordPress (zoals Akismet) die beter werken dan elk ander CMS.

Migratieproblemen

Laten we even eerlijk zijn; migreren naar een andere server is nooit een aangename ervaring voor een ontwikkelaar. Met WordPress wordt het alleen nog ietsje lastiger. De meest problematische foutmeldingen waar ontwikkelaars mee geconfronteerd worden bij migraties zijn onder andere de 500 internal server error, syntax foutmeldingen en het white screen of death.

Dit soort foutmeldingen zijn meestal niet makkelijk op te lossen voor een intern team, aangezien er vaak geen ervaren WordPress ontwikkelaar bij zit. Een gespecialiseerd WordPress bureau als Qreate-It kan de migratie echter zorgvuldig plannen en correct uitvoeren.

Continue bewaking

Je kunt niet zomaar een enorme WordPress website bouwen en deze onbewaakt achterlaten. WordPress rolt regelmatige nieuwe updates uit die zeer serieus genomen moeten worden om de veiligheid te waarborgen. Je moet een intern team tot je beschikking hebben dat updates en andere zaken in de gaten houdt, of een WordPress specialist inschakelen die het onderhoud van je website kan verzorgen.

Conclusie

WordPress is een ideaal CMS voor grote bedrijven en complexe oplossingen. Het is schaalbaar en veilig en biedt bovendien praktische en eenvoudige oplossingen voor complexe behoeften. Dit soort dingen kunnen echter niet gerealiseerd worden door simpelweg wat plugins te installeren. Grote bedrijven hebben een continue bewaking van hun websites nodig, en dat is waar gespecialiseerde WordPress bureaus van pas komen. Zij hebben ervaren ontwikkelaars en designers met alle expertise en vaardigheden om grootschalige projecten te beheren.

Ben je overtuigd dat WordPress de ideale oplossing is voor jouw onderneming?

Qreate-it biedt je het All-in Webshop Pakket. Voor een bedrag van slechts €899 (exclusief btw en onderhoudskosten) bouwen wij voor jou een professionele WooCommerce webshop met je eigen huisstijl. Je hebt geen technische kennis nodig om je webshop bij te werken, en je bent verzekerd van een uitstekende begeleiding. Wat wil je nog meer?

Wil jij ook een schaamteloos mooie website tegen een schandalig lage prijs?

Een offerte op maat in drie, twee, één…

GO!

OOK INTERESSANT

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

WAT DE WERELD ZEGT

We praten graag over alle mooie projecten die we mochten uitvoeren. Maar jij wil natuurlijk veel liever weten hoe klanten over ons denken. Daarom vroegen we hen naar hun mening over de samenwerking met Qreate-it.

In no-time hebben we een website opgeleverd gekregen die precies aan onze wensen voldoet. Ze luisteren naar je verhaal en anticiperen daar gelijk op en geven goede tips om de website naar een hoger niveau te brengen. Wij als Robuust Amsterdam raden Qreate-it zeer aan en zijn erg blij met het resultaat

Niek Sanders,

Robuust Amsterdam.

Deze heren hebben de website van Deventer 1250 jaar perfect in elkaar gezet! Vormgeving door Studio Wonder!

Mano Scherpbier,

Deventer 1250 jaar.

Blij met Qreate-it! Ze hebben mijn website voor Cestari Content & Communicatie gemaakt. Fijne samenwerking, geen vraag is teveel en betaalbare prijs. En ze houden je website veilig, daar dus gelukkig ook geen omkijken naar!

Maaike Cestari,

Cestari Content & Communicatie.

Qreate-It doesn't just create it, they transform magic into reality..

Dominique Latu.

YES, DIT WIL IK OOK!!

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

  1. Website binnen 2 weken opgeleverd
  2. Je eigen persoonlijke projectbegeleider
  3. Foto's, teksten, video's nodig? Wij regelen het!
  4. Beveiliging waar een bank jaloers op is
  5. Professioneel, maar super betaalbaar
  6. Koninklijke service en een zorgeloos traject
  7. Altijd weten waar je aan toe bent
Back to projects
Bel
Chat
Home
Route